13 Martie 2018Sursa: I.P.J. Harghita

Sancţiuni contravenţionale de 20.000 de lei aplicate de poliţiştii harghiteni în urma unor acţiuni pe linie silvică, desfăşurate în zona Bazinului Gheorgheni

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, în continuarea activităţilor specifice desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate acţiuni cu efective mărite, în zona Bazinului Gheorgheni.

În cadrul unei asemenea activităţi, o echipă formată din poliţişti ai Postului de Poliţie Ciumani, împreună cu pădurari ai Ocolului Silvic de Regim Gheorgheni, i-a identificat pe M-T. de 46 de ani, C.I. de 37 de ani şi M.Z. de 22 de ani, toţi trei din comuna Ciumani, bănuiţi de tăierea ilicită şi sustragerea mai multor arbori, de pe un teren cu vegetaţie forestieră, situat pe raza administrativă a comunei Suseni.

În cadrul unei acţiuni similare, poliţiştii Postului de Poliţie Ciumani l-au depistat pe F.A. de 55 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu o căruţă material lemnos, fără documente legale.

Cei în cauză, de la care a fost ridicat în vederea confiscării un volum de aproximativ 8 mc material lemnos, au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de câte 5.000 de lei.