16 Aprilie 2018Sursa: I.P.J. Harghita

Accident rutier pe DJ 131, pe raza comunei Mărtiniș, provocat de un conducător auto care prezenta o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 15.04.2018, J.G., de 34 ani, din Mărtiniș, sat Petreni, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 131, în direcția Petreni – Rareș, nu a păstrat distanța regulamentară și a intrat în coliziune față – spate cu autovehiculul condus de Z.A., din municipiul Brașov.

Ambii conducători auto au fost examinați cu aparatul etilotest, constatându-se că J.G. prezenta o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru recoltarea de probe biologice.   

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre competentă soluționare, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.