31 Mai 2017Sursa: I.P.J. Harghita

Polițiștii harghiteni vor acționa, în perioada 01-05.06.2017, pentru menținerea și asigurarea unui climat optim de ordine publică pe raza județului Harghita.

      În perioada 01 - 05.06.2017, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita vor fi derulate acțiuni de menținere a climatului de siguranță publică și prevenirea faptelor infracționale și contravenționale, în contextul Sărbătorii Rusaliilor, aceasta fiind marcată prin manifestări publice cu caracter religios dar și de altă natură.
Astfel, în intervalul de timp respectiv, în județul Harghita, va acționa un dispozitiv format din  291   polițiști, din care 222 de ordine publică, 39 de poliție rutieră   și 30 din cadrul altor structuri.
Misiunea forțelor de poliție este de a menține climatul de ordine publică la un nivel optim, astfel încât toți cetățenii să poată celebra, în condiții de siguranță, acest moment de referință pentru comunitatea creștină. 
O atenție deosebită este acordată fluidizării traficului rutier pe raza municipiului Miercurea Ciuc și căilor rutiere de acces spre oraş, în condițiile în care pe mai multe străzi amplasate în proximitatea zonei de desfășurare a manifestărilor religioase din zona Șumuleu au fost instituite restricții de circulație în perioada 02-04.06.2017.
În acest context, recomandăm conducătorilor auto să respecte prevederile legale privind parcarea, oprirea și staționarea autovehiculelor precum și indicațiile agenților de poliție în vederea asigurării unui trafic rutier fluent și  prevenirii evenimentelor rutiere negative.