14 Septembrie 2017Sursa: I.P.J. Harghita

NOI PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

~~Aproximativ 100.000 de lei, în valută și monedă autohtonă, peste 30 de litri de alcool, telefoane mobile, sute de recipiente şi etichete au ridicat polițiștii din Harghita, în urma a încă 5 percheziții domiciliare.
Cinci bărbați sunt cercetați pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii de Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului, la tot atâtea persoane bănuite de evaziune fiscală şi contrabandă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 33,5 litri alcool, 117, etichete, 74 de capace autosigilante, 99 de recipiente goale, 121 de capace, 33 de sticle, 78.210 lei, 89.000 de forinți, 2.230 de euro, 4 telefoane mobile, 2 cartele, 1 corn de cerb şi 0 pereche de coarne de căprior.

Polițiștii continuă cercetările faţă de 5 bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 39 și 70 de ani, din localităţile Miercurea-Ciuc, Lupeni şi Corund, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

La activități au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate, de la ordine publică și investigații criminale, criminaliști, precum și alți lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.