15 Septembrie 2017Sursa: I.P.J. Harghita

ACȚIUNE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

~~Poliţiştii din Harghita au confiscat peste 800 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 240.000 de lei şi au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 100.000 de lei, în urma unei acțiuni desfășurate în ultimele două zile.


În perioada 13 – 14 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au organizat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Echipele de control au efectuat controale la 9 societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic, fiind constatate diferite încălcări ale legislaţiei în vigoare cum ar fi diferenţe de stoc, lipsa unor cantităţi de material lemnos, expedieri fără avize de însoţire sau intrări fără documente de provenienţă.

Au fost ridicați în vederea confiscării, faptic şi valoric, 802,4 mc. de material lemnos, în valoare de 239.956 de lei şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, în cuantum total de 66.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți în filtre instituite pe principalele artere rutiere din zonele unde au fost efectuate controalele pentru a verifica legalitatea transportului materialelor lemnoase. Astfel, au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare auto şi au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare de 30.970 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov și Direcției Silvice Harghita.